Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό που προσφέρει εκατοντάδες αξιοθέατα στον ταξιδιώτη. Είναι πράγματι τόσο πολλά τα αξιοθέτα της χώρας, που χρειάζεται ολόκληρος τόμος. Μέσα απο την σελίδα μας, θα γνωρίσετε μερικά από τα πιο περιβόητα και εντυπωσιακά, για να τα προσθέσετε στην ταξιδιωτική σας λίστα.

Ακρόπολη, Αθήνα

Το ταξίδι μας ξεκινά από την πρωτεύουσα. Η φημισμένη Ακρόπολη συγκεντρώνει τα βλέμματα των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Η πλούσια ιστορία της, η οποία μας ταξιδεύει αιώνες πίσω, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Στην Ακρόπολη θα θαυμάσετε τον περιβόητο Παρθενώνα, του οποίου η αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει. Αν και πέρασαν χιλιάδες χρόνια, στέκει ακόμη όρθιος. Κάντε μια στάση στο Ερέχθειο, και θαυμάστε για λίγο τις Καρυάτιδες. Τέλος, το μουσείο της Ακρόπολης αξίζει μια επίσκεψη, καθώς θα γνωρίσετε την παρακαταθήκη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Αρχαία Ολυμπία, Ηλεία

Η Ολυμπία έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων, η οποία όμως σχετίζεται και με την σημερινή εποχή. Αποτελούσε το πιο δοξασμένο ιερό στην αρχαία εποχή, αφιερωμένο στον θεό Δία. Παράλληλα, η Ολυμπία φιλοξενούσε την σημαντικότερη γιορτή των αρχαίων Ελλήνων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι σήμερα ενώνουν όλο τον πλανήτη.

Ανάκτορα της Κνωσού, Κρήτη

Εξερευνήστε τα αρχαία παλάτια και περιπλανηθήτε για λίγο σε μια αρχαία εποχή. Ο Μινωικός Πολιτισμός θα ζωντανέψει, και αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα ταξίδια στον χρόνο.

Χίος

Οι μύλοι της Χίου είναι το πιο φημισμένο σημείο του νησιού. Χτισμένοι δίπλα από τη θάλασσα, συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, το οποίο σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Αφού είστε στο νησί, αδράξτε την ευκαιρία και δοκιμάστε την πολυφημισμένη μαστίχα της Χίου, η οποία αποτελεί προϊόν πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μετέωρα, Θεσσαλία

Η εκδρομή στα Μετέωρα θα σας αφήσει άφωνους. Η βραχώδης περιοχή και η μορφολογία του εδάφους συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Βλέποντας την περιοχή από φωτογραφίες, δημιουργείται η εντύπωση πως το σκηνικό είναι φτιαχτό. Θα εκπλαγείτε όμως όταν το ζήσετε απο κοντά.