Δραστηριότητες

Η γεωμορφολογία της χώρας προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει πλειάδα διαφορετικών δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης. Την καλοκαιρινή περίοδο μπορείτε να απολαύσετε τις ξανθές αμμουδιές και τα καταγάλανα διάφανα νερά των Ελληνικών θαλασσών. Παράλληλα, για λίγη δόση ανδρεναλίνης μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο θαλάσσιο σπορ, ενώ για τους πιο τολμηρούς και περίεργους μία κατάδυση θα χαρίσει τρομερές συγκινήσεις. Τον χειμώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την Αράχοβα και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο σκι.

Γαστρονομία

Η Μεσογειακή κουζίνα θεωρείται μία από τις καλύτερες του κόσμου με κάθε χώρα της Μεσογείου να την προσαρμόζει στα δικά της χαρακτηριστικά. Η Ελληνική κουζίνα προσφέρει πανδαισία γεύσεων, ενώ πολλά από τα πιάτα που θα δοκιμάσετε αποτελούν παραδοσιακές συνταγές που δεν μπορείτε να γευτείτε αλλού. Πολλά από τα προϊόντα και υλικά που χρησιμοποιούνται καλλιεργούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσδίδοντας έτσι το αυθεντικό και ντόπιο στοιχείο. Μιά στάση σε ουζερί θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε διάφορα τσιμπήματα, καθώς απολαμβάνετε το ούζο σας, ενώ για ένα πιο πλούσιο γεύμα οι ταβέρνες θα ικανοποιήσουν την πείνα σας.

Διασκέδαση και Νυχτερινή Ζωή

Οι Έλληνες ξέρουν να γλεντήσουν και να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. Εξάλλου, το ξεφάντωμα είναι απαραίτητο, καθώς μας απαλλάσει από το άγχος της καθημερινότητας. Σε πολλές περιοχές και νησία της χώρας η διασκέδαση ρέει άφθονη και το ξεφάντωμα διαρκεί μέχρι πρωίας.

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Μύκονος είναι μερικές από τις περιοχές που φημίζονται για έξαλλη νυχτερινή ζωή. Ετοιμαστείτε να περάσετε το βράδυ σας στην πλούσια νυχτερινή ζωή που προσφέρουν.

Το Πατρινό καρναβάλι, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης, θα σας ψυχαγωγήσει στο έπακρο, αφού η γιορτή στήνεται μέρες πριν.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε ένα απο τα πανηγύρια που διοργανώνονται σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, γνωρίζοντας έτσι την κουλτούρα του κάθε νησιού. Τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Πολλά είναι τα νησιά που διοργανώνουν τέτοια πανηγύρια. Μια επίσκεψη στην Αμοργό, Κάλυμμο ή Κάπραθο θα σας πείσει.